torsdag den 30. april 2015

Hvedeknopper

I gamle dage havde bageren lukket på Store Bededag. Derfor bagte bageren store hvedeknopper dagen før, som befolkningen kunne varme og spise dagen efter. I dag spiser vi dem dog aften før Store bBededag. Derfor er det oplagt at dele en opskrift med jer på lækre hveder.

Hvedeknopper 8-12 stk:
50 gram smør 
1½ dl. kogende vand
1½ dl. sødmælk
1 tsk. salt
2 spsk. sukrin eller kokossukker
2 tsk. kardemomme
25 gram gær 
100 gram fuldkornsrismel
ca. 300-350 gram hvedemel

Andet:
Vand & mælk til pensling

Start med at koge vandet. Skær smørret i mindre stykker og læg det i en stor skål. Hæld det kogende vand i og bland rundt. Tilsæt nu sødmælken og rør igen. Bland saltet, sukrinen og kardemommen sammen i en lille skål og tilsæt 1 spsk af fuldkornsrismelet. Hæld krydderiblandingen i den store skål. Tilsæt nu fuldkornsrismelet og lidt ad gangen hvedemelet. Ælt dejen indtil den er smidig og ikke klistret. Lad dejen hæve i et par timer. 

Del dejen i 8-12 lige stor dele og form dem til boller. Stil bollerne med ca. 1½ cm afstand imellem og efterhæv til dobbelt størrelse. Pensel bollerne med mælk & vand og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. 

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar