tirsdag den 17. februar 2015

Stærk kylling wok

Godmorgen!

I aftes fik vi kyllingwok. Vi købte for en uges tid siden 3,2 kg. kyllinge inderfilletter i Føtex til 135 kr. Det er lidt af et scoop, man har jo lov til at være heldig! Det sætter selvfølgelig også kreativiteten på prøve, i forhold til at lave forskellige retter med samme type kød. 
Her i huset elsker vi stærk mad, og eftersom at det var rimelig koldt i går, var det oplagt at lave en ret vi kunne "varme" os på!


Kylling Wok - 2 personer:
Ca. 400 gram kylling
1 dl. madlavningsfløde
1 dl. ærter
1 squash
½ pose frosen grøntsagsblanding(indeholdte gulerodder, blomkål, broccoli)
2 bundter fuldkornsnudler

Marinade:
1 chili
1 skalotteløg
2 hvidløgsfed
1 spsk. paprika
1 tsk. spidskommen
3 spsk. olivenolie
Salt og peber efter smag

Andet:
Smør
Olie
1 lime

Først skæres kyllingstykkerne i mindre stykker. Sæt det derefter til side i en skål. Lav nu marinaden ved at blende det hele. Hæld marinaden op i skålen med kylling og rør det hele sammen.
Tænd for din gryde og hæld olie og en stor klat smør i (det kan anbefales at bruge en støbejernsgryde, da det giver den bedste varme). Put kyllingen i og steg den i ca. 5 min. med omrøring ved jævne mellemrum.
Skær sqaushen i strimler med en skræller, men undgå at bruge midten, da den er meget vandholdig. Smid sqaushen, ærterne og grøntsagsblandingen op i gryden, og tilsæt derefter fløden. Lad simre imens du koger dine nudler og tilsæt dem i gryden, når de er færdigkogte.
Hvis du har lyst kan du presse lidt limesaft over retten ved servering.

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar