tirsdag den 27. januar 2015

Næsten.. brændende kærlighed

God aften derude

I aften har maden stået på brændende kærlighed, eller rettere sagt en opdateret version. Min kæreste har i et stykke tid gerne ville have kartoffelmos til aftensmad. Derfor har jeg eksperimenteret med retten, og ændret den til at indeholde flere grøntsager og færre kulhydrater. 

Kartoffelmos:
4 store søde kartofler
1 blomkålshoved
2 spsk. smør
½ dl. fløde
½ dl. mælk
2 små hvidløgsfed
Vand
Salt og peber efter egen smag

Stegte grøntsager:
1 porre
1 løg
Rapsolie

Tilbehør: 
Bacon

Fremgang:
Skræl kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker. Fjern bladene fra blomkålshovedet og skær det i mindre stykker. Kom begge ingredienser i en stor gryde med vand og lad det koge i ca. 15 minutter, eller til de er møre. 
Forbered imens grøntsagerne og baconen. Skyl porren grundigt og snit den i ringe. Pil løget og skær også det i ringe. Steg dette ved høj varme i olie i ca. 5 min og sæt det derefter til side.
Steg nu baconen, til det er sprødt og sæt det til side.
Tag kartoflerne og blomkålet af blusset og hæl vandet ud. Benyt evt. en stavblender og kør den til en moset konsistens. Rør nu mælk og fløde i. Tilføj små stykker smør, presset hvidløg og til sidst salt og peber efter smag.

Server med det samme. Velbekomme.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar